Green Myxomorka

Green Myxomorka

петък, 11 февруари 2011 г.

Кутия за бисквити



Новото начало! или как да се влюбиш за първи път, как да ревнуваш, да не ревнуваш и да пребориш принципи и природа!?
Кутия от бисквити. От онези, дето са за кафе, следобед на гости у баба. Почти празна кутия, в която са останали най-вкусните. Така се чувствам.
Всичкото усещане на този свят ми е ново. Объркано търся изход или решение..или и двете. Искам да те обичам и да сме последните две бисквити в кутията, която някой забравя някъде в дъното на бабиния бюфет и не се сеща повече. ИСкам да сме щастливи само, без да се нараняваме.. и от тук започва борбата, която е безмислостно жестока!!
Бориш окови и принципи. Започва процес на разпад. Веднага след това, започва чуденето - как да постъпиш правилно..е да, ама как да разбера?!!
Може би ми е вече късно, за толкова силни емоции. Все пак хората са го преживели още едно време, още преди пубертета. Ама всичко ми е ново, различно, непознато. И сега най-после усещам, че имам нужда от помощ. Трябва някак да се справя, за да не предизвикам взрив в бюфета на баба!!
Най-после се обръщам към теб с молба:
Помогни ми!! да бъда за теб другата бисквита, дето те прави съвършен, най-вкусен и единствен. Помогни ми!! и ти за мен да останеш символ на това. Не искам!! Не допускай, някой сладък, мазен, курообразен пълен с крем - еклер, да съсипе прекрасните следобеди в бюфета на баба, в красивата цветна кутия за бисквити!! - това е моят зов, осъзнах, че сама не мога!! Не зная как. За мен всичко е ново!! но го харесвам и си го искам такова!!!