Green Myxomorka

Green Myxomorka

сряда, 13 април 2011 г.

думички

Вече си давам смтка за думите изказани или написани по-рано, по-назад във времето. Не обичам да се отричам от думите и за това си ги изяснявам и търся причината за да ги помисля и още повече да ги споделя.
Думите се оказаха, несправедливо, най-евтината валута. Безразборно раздавани, вземани и безразборно разпилявани. Не се знае защо до момента никой не се е погрижил грижливо за тяхното благополучие. Не става дума за толерантност към премълчаните думи, но техният правилен подбор и употреба, биха били много мило нещо.
Понякога ме е яд, че не съм спестила някои от всичките си думи само за себе си... не е хубаво да раздаваш думи просто така..на всички. Ами ако някой не ги изтълкува правилно или ги изопачани, не би било много хубаво да се случи така...?!
Мисля си че искам да си събера при мен отново всички раздадени думи. Да преценя кои от тях мога да върна обратно и кои да си прибера в класьора..да редактирам една или друга дума. Нужно е да се направи ремонт за всички онези похабени на вятъра думи, онези дето са изпразнени от съдържанието им от прекомерна употреба...Също така е много важно да бъдат подредени..по азбучен ред, по брой звукове, по смисъл, по честа употреба..или рядка такава...
Никога обаче не бих променила или върна всички "обичам те", които съм раздала или съм си взела за рамката на стената.. Нужно ми е да намеря някои значения и начини на употреба на захабените и пустите думички!! На всички облечени веднъж и после захвърлени в ъгъла на стаята, думи..Искам някой ден пак да върна силата им и всичко друго да получи необходимият смисъл!!